



Recept:
Piskóta: - 3 egész tojás - 9 ek. búzaliszt - 9 ek. cukor Krém: - 500 ml tejszín (30%) - 5 ek. cukor - 2 mk. zselatin - eper ízű zselatin - eper - egy pohár likőr
Elkészítés:
A tojás fehérjét habbá verjen, további keverés mellett tegye hozzá egyesével a tojás sárgáit. Fakanállal keverve a tésztát szépen, lassan tegye hozzá a lisztet. Az egységes masszát a sütőpapírral kibélelt és margarinnal megkent tortasütőbe öntse át. Süsse 25 percig 180-200 fokon. Kész és kihűlt piskótát egy kis likőrrel locsolja meg. Gyerekek számára készítet tortát meg lehet locsolni egy kis narancslével vagy citromos teával. Az előkészítet epreket helyezze a piskótára. Verje fel a tejszínt, zselatint oldja fel 1/3 forralt vízbe és lehűtve keverje be robottal a tejszínhez. Az elkészített tejszínt helyezze rá az eprekre, tortát 2 órára tegye be a hűtőbe. Utána helyezze a tejszínes krémre még egy réteg epret és locsolja be elkészített gyümölcszselével. Tortát újra tegye be a hűtőbe pár órára. Jó étvágyat hozzá Kasia Olejnik